Nej nej nej

Sätter ner foten i badkaret, vattnet hettar mot huden som snabbt skiftar till en röd nyans. Låter kroppen sjunka ner i vattnet. Fläkten i taket avger ett brus som knappt täcker den tjutande tinnitusen i huvudet. En vattendroppe faller från kranen, lämnar ringar på vattnet. Blicken faller ner på min ärrade mage med sex olika snitt. Jag sätter upp det tunga och onda vänsterbenet mot den kalla badkarskanten. Känner försiktigt på blåmärken och svullnader efter sprutor på höger ben. Tar ett djupt andetag och flyter upp mot ytan i takt med andningen. Låter ena handen leka med halsbandet kring halsen. Det som noggrant berättar att jag går på blodförtunnande medicin. Jag kommer åt slangen på halsen, den som leder till dosan och ärret på bröstet. Släpper halsbandet och blöter istället ner det kala huvudet med händerna. Gnider den lilla stubb som finns.
 På en krok på väggen hänger håret som inte är mitt, men som får dölja sjukdom och flint då och då.
Det hänger där och påminner liksom allt annat om vad som varit och är. Men det tar aldrig slut där, vid det som varit, det uppkommer alltid något nytt. Är det inte öronproblem så är det kraftiga magsmärtor som gör att jag spyr efter måltider, kanske en gallsten. 

Nu blir det bara bättre sa dom visst en gång, sen igen, igen och igen. 

Tusen tankar snurrar omkring. Nya tumörer, svullnad på kroppspulsåder, operationer, proppar, döden, sjukdom och jag blir aldrig frisk ropar det skärande högt i huvudet. 

Försöker leva och vara så mycket som vanligt, som det går. Fast vad är egentligen som vanligt? 

1-4 möten/besök att åka till varje dag snor mycket tid och ork, men jag vet att det är för mitt eget bästa. Dagar rullar förbi, vissa bättre andra sämre. Svullnaden av kortisonet lägger sig lite mer för varje dag. Stubben på huvudet blir sakta lite längre. 

Snart väntar den där datortomografin jag fasar så mycket för. Kommer cancern ha hållit sig borta? Kommer propparna ha minskat eller vara oförändrade? Kommer svullnaden på kroppspulsådern ha lagt sig, eller är det mer cancer? Kommer jag behöva mer cellgifter? Strålning? Operationer? 

Nej nej nej, jag vill inte. 

Kommentarer
Postat av: Maria

Jag håller tummarna för dig!

2014-03-28 @ 00:58:31
Postat av: kerstin carlsson

Har läst din blogg från början och blir så berörd. Du är så ung och borde inte ha det så här. Men, acceptans av vad som händer just nu, för att det redan är här, kan vara något att arbeta med. Det betyder inte att det inte kommer att bli bättre. Har läst om din cancerform och den har ganska god prognos. Men vägen kantas av bakslag och blodproppar (de är botbara och kommer att försvinna) Så fina tjej, tappa inte hoppet utan håll fast i det läkarna säger "det kommer bli bättre" - och t o m bra, det kommer att ta tid, men jag tror på dig. Varm hälsning från Kerstin

Svar: Jag håller oftast modet uppe, men då och då tappar man fotfästet. Det är även skönt att få ur sig alla tankar som ständigt är med en. Något jag har lärt mig är att man aldrig kan lita på cancern, men var man tvungen att välja så är väl min en av dom bättre cancersorterna. Även om jag avskyr att rangordna cancersjukdomar, då det kan vara helt olika från individ till individ beroende på en himla massa saker. Behandlingen mot cancer är ju faktiskt ett gift som inte är snällare mot kroppen bara för att cancern har en ganska god prognos. Det finns även en hel del grejer kring behandling som ökar risken för andra cancersorter. Jag har fått en väldigt kraftig cellgiftsbehandling med väldigt giftiga cellgifter som medför mycket skit som hörselnedsättning och tinnitus som aldrig försvinner och dessutom risker för en massa olika allvarliga åkommor. Sen har vi ju även det här med barnlösheten som är en stor sorg, men precis som du säger är det sådant man får acceptera och göra det bästa av situationen. Man får se sina största drömmar i livet krossas och leta efter nya istället. När det gäller propparna säger koagulationsspecialisten på ks att man inte kan garantera att dom minskar. Men jag tränar så mycket jag kan som du vet, så att jag har bästa förutsättningar för att dom ska minska :) Jag har kommit en lång väg på acceptansens väg, men allt går inte att acceptera. Jag kommer dessutom kanske behöva flertalet operationer till av olika skäl, trots att min lilla kropp knappt klarar av operationer. Men man får ta en dag i taget och hoppas på det bästa :) om jag får leva är jag lycklig! tack för tankarna på mig och att du tror på mig, det betyder mycket! Stor kram!
myafricanqueen.blogg.se

2014-03-28 @ 01:19:46
Postat av: Maja

Har upptäckt att du inte var den Kerstin jag trodde, så ber om ursäkt för att svaret verkar lite luddigt. Hur som helst, tack för omtanken :)

2014-03-28 @ 15:16:57
URL: http://www.myafricanqueen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0